Pagina's

maandag 8 april 2019

Vogelhut Alblasserwaard en AWD

Vanwege de enorme belangstelling voor de vogelhut Alblasserwaard en uiteraard vanwege de ijsvogel, hebben we een behoorlijke tijd geleden deze hut nogmaals gereserveerd. 30 maart was het dan zo ver. Om een uur of 6 vertrokken we richting de Alblasserwaard. De route is vrij simpel en de uitleg die je krijgt ook. Onderweg een schitterende zonsopgang boven de velden. Eenmaal daar aangekomen was één van de heren het voer al aan het voorbereiden. Wat schetste echter onze verbazing? Ze hadden gekozen voor een nieuwe setting. Een poeltje vlak voor onze neus en rechts het water. De hut was luxe als vanouds. Kijkend op de kaart was de ijsvogel al twee weken niet meer gezien. De nieuwe setting was ook pas twee weken geleden gemaakt, dus ongetwijfeld heeft dat met elkaar te maken. En dat was nu net waar we voor kwamen. Geen ijsvogel dus, ondanks de vis die werd uitgezet. Wat blijft er dan over? Eerlijk gezegd hebben we ditmaal niets bijzonders gezien. Wel gezien zijn o.a.: pauw, mandarijneend, groenling, ringmus, fazant, pimpelmees, koolmees, tortelduifje, vink en Vlaamse Gaai. We hebben er ruim 7 uur gezeten. Zelfs de sperwer of buizerd liet zich niet zien. Laten we hopen dat bezoekers na ons meer geluk hebben. Voor de volgende blog hadden we onszelf als missie de blauwborst gegeven. Dat is royaal gelukt. Maar nu eerst de foto's vanuit de fotohut en de AWD. Eerst het mooiste van de natuur, de zonsopgang.



Tsja, met zo'n mooie zonsopgang verwacht je een prachtige dag. Dat werd het zeker, echter was het wachten op verschillende soorten vogels. Verder dan de reguliere vogels kwamen we eigenlijk niet. De achtergrond was ook niet je van het. Er was een soort rieten achterwand geplaatst. Niet ideaal voor fotografie. De volgende foto's komt een ieder wel bekend voor.




















Tot zo ver de fotohut. In de weken daarvoor was de AWD nog aan de beurt. Na er talloze malen geweest te zijn worden de foto's nu toch wel redelijk hetzelfde. Er zijn echter dieren die je altijd wel zou willen fotograferen. De vos is er daar één van.




2 opmerkingen:

  1. The photo of your sunset view is very dramatic ..., I like it very much.

    Likewise, the photos of animals that you have successfully recorded, are very beautiful ..

    Greetings, Himawan Sant

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie serie vanuit de vogelhut, al vind ik de setting toch wat rommelig, bij de foto's waar de vogels hoger in een tak zitten zie je dat niet zo, maar op de grond is het toch wel druk met takken , mos en ander spul.
    Mooie foto van de vos, foto 23, en de afsluiter is ook prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen