Pagina's

donderdag 18 juli 2019

Avifauna

Waar kun je beter vogels spotten en fotograferen dan in een vogelpark. In dit geval ging de trip naar het Avifauna. Al weer een hele tijd geleden dat ik er geweest ben. Zonnetje in de lucht, kortingsbon op zak en rijden maar. Op naar Alphen aan de Rijn. Natuurlijk zitten veel vogels in kooien, maar met de zonnekap van de lens is het nog redelijk fotograferen door de tralies. Binnen in de tropische afdelingen was het erg benauwd en omdat ik er niet al te lang tegen kon hebben we niet het geduld gehad om alle vogels te spotten. Ik denk dat we het merendeel wel gezien hebben. Helaas waren niet alle foto's even mooi. Enerzijds vanwege de tralies, anderzijds vanwege het glas. Wel hebben we van nagenoeg alle vogels die we gefotografeerd hebben de naam weten te achterhalen. De enkeling van wie we het niet weten hebben we niet in deze blog opgenomen. Laten we beginnen met 2 vogels die relatief het meest voorkomen, de ooievaar en de grijze kroonkraanvogel.







Na de ooievaar ging het eerst richting de gieren om vervolgens de route langs alle andere vogels te maken, eindigend met de korte vogelshow. Zoals vermeld hebben we per vogel de naam weten te achterhalen. De vogels staan in willekeurige volgorde.

Blauwvleugelkookaburra
Driekleurige glansspreeuw
Grasparkiet
Grote textorwever
Maskerkievit
Maskerkievit
Monniksparkiet
Muskaatvink
Nyassa-agapornis
Oranje rotshaan
Manenduif
Reuzentoerako
Roodhalsgans
Roodkoptroepiaal
Roodkoptroepiaal
Zuidelijke hoornraaf
Zonparkieten
Witkopgier
Ruppels Gier
Secretarisvogel
Tucan
Valkparkiet
Witbuikcaique
Lori
Hamerkop
Zwaan
Bladsnijdermier
Nog een vogel die veel voorkomt, maar dan wel op en rond het meer in het midden van het park, de pelikaan. Schitterende vogels, vooral als ze komen aanvliegen en landen op het water.






Dan is het eerst tijd voor 2 schattige diertjes, maar waarvoor je zeker je etenswaren goed in een tas moet stoppen. Een vrouw met kinderwagen was binnen no-time een plastic zak met tomaatjes kwijt, waarna een medewerkster van het park met moeite het los uit de bek van de Rode vari kreeg. En met laatstgenoemde beginnen we, gevolgd door de schattige Ringstaartmaki's.









Bij de vijver hebben we ons gesetteld om de vogelshow van dichtbij mee te maken. Geen tribunewerk voor ons, want deze was afgeladen. Wel iets minder zicht op de dieren, maar ik denk dat we er het beste van gemaakt hebben.

Koereiger
1 roze kaketoe
2 roze kaketoes
3 roze kaketoes
Ara's
Ara's
Oeverlibel geel
Oeverlibel blauw
Een aantal vogels die we al eerder hebben laten zien, zoals de zonparkieten waren ook onderdeel van de vogelshow. En daarmee sluiten we de blog over de vogels in het Avifauna af.

1 opmerking:

  1. Leuke serie, Avifauna is nog best bij mij in de buurt, ik kom er nooit..
    Ik vind hier eigenlijk de ringstaartmaki's het leukst, en de koereiger en de libel....... de kleurrijke vogels spreken mij wat minder aan, misschien is dat wel de reden dat ik niet in Avifauna kom
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen