Pagina's

zondag 11 augustus 2019

Frankrijk vs de AWD

Wat heeft de Dordogne gemeen met de AWD? Juist, heel veel natuurlijke schoonheid. Ondanks de soms grote temperatuurverschillen doet de AWD niet onder voor de natuur in de Dordogne. Weer de Dordogne? Ook hier ja, want met de hond is het daar goed vertoeven. Echter kwam op het laatste moment slecht nieuws. Net nadat we geboekt hadden en in de maand dat onze hond 5 jaar oud werd, hebben we haar een paar dagen later moeten laten inslapen. 5 jaar en slechte nieren. En dan ga je twijfelen. Voor de zoveelste keer naar de Dordogne of annuleren en wat anders boeken? Het werd het eerste. Schitterend weer, te warm, met temperaturen van 40 graden in de schaduw. Geprobeerd om in de hitte nog te fotograferen, maar het was afzien. Veel minder foto's dan voorgaande jaren, maar ach, de vakantie was goed en dan mag je niet klagen. En de AWD? Net zo mooi als de Dordogne, maar veel meer herten. Eerst de foto's uit Frankrijk.

Dambordje
Oranje zandoogje
Keizersmantel
Dambordje
Kolibrivlinder
Sint-janvlinder

Citroenvlinder



Spinduizendpoot
Na talloze pogingen toch gelukt
Dizzy, dus even tijd om dichtbij te komen


Witte kwikstaart
Hop
En dan is er nog dit zielige vogeltje. Terwijl we op het terras zitten komt dit beestje de hoek omzeilen om vervolgens tegen onze pui aan te knallen. Verduft blijft het beestje minutenlang op de grond zitten. Uiteindelijk hebben we het beestje toch maar opgepakt, bij laten komen en de boom in laten vliegen, om vervolgens zijn weg door het bos te vervolgen. Eind goed al goed.



De AWD. Een stukje Dordogne in Nederland. We zijn er al zo vaak geweest en steeds weer zeggen we, nu even geen herten meer, maar als ze dan toch mooi gaan poseren, dan kun je het niet laten om je toestel te lichten en wat plaatjes te schieten. Vervolgens de hoofdrol voor een vos, dat zijn de foto's vanuit de AWD.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten