Pagina's

zondag 15 november 2020

IJsduiker en IJseend

We hebben nog een blog te gaan over paddenstoelen, maar zetten eerst de ijsduiker en ijseend neer. Waarom? De ijsduiker die te zien was op de Zevenhuizerplas is overleden. Deze vrij zeldzame vogel wordt sporadisch alleen in de winter gespot in Nederland. Het is een echte duiker. Dat hebben we ook gezien bij de Zevenhuizerplas. Hij legde soms enorme afstanden af onder water. De fotografen liepen dan ook van hot naar her in de hoop dat hij langs de kant kwam zwemmen. Sommigen waren er al langer en hadden vrij mooie foto's. Wij moesten het echter hebben van foto's vanuit de verte. En als hij wat dichterbij kwam dan gooide tegenlicht roet in het eten. De foto's zijn dan ook niet van de kwaliteit die wij ons zelf ten doel stellen, maar we willen deze toch graag plaatsen. We kunnen in ieder geval zeggen dat we hem gezien hebben. Triest dat ie is overleden.








Van de ijsduiker gaan we naar de ijseend. Ook deze soort komt niet zo veel voor in Nederland. Hij zwemt voornamelijk langs de kust. Met hij bedoelen we dat we het hier hebben over het mannetje. Deze man is gespot in Scheveningen. Het mooie aan deze eend in zijn puntige staart. Op internet is meer informatie te vinden.




Van de dieren die met ijs beginnen gaan we naar de wat mooiere plaatjes bij de Zevenhuizerplas. Zeer zeker geen bijzondere vogels, maar van een beduidend betere kwaliteit. Dat was onze bijvangst voor die dag. We hadden gehoopt daar de baardmannetjes te fotograferen en we werden op weg geholpen door een collega fotograaf, echter zaten ze te ver in het riet en hadden we onze pijlen gericht op de ijsduiker. De foto van de regenboog is vanuit huis genomen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten