Pagina's

maandag 21 september 2020

Speelse eekhoorntjes en de ijsvogel

De fotohut uit onze voorlaatste blog hebben we nogmaals bezocht. De periode was anders, maar de hoop op een groot aantal soorten hetzelfde. Vol goede moed begonnen we onze eigen setting te creëren. Hierbij hielden we rekening met de ijsvogel, hoewel deze volgens het dagboek na ons eerste bezoek wederom niet dagelijks aanwezig was. Dus toch maar een takje boven het water, je weet maar nooit. Een paar grote stammen uitgezocht en op bepaalde plekken rond de poel geplaatst. Niet te veel verspreid anders moet je zo veel bewegen met je lens. De achtergrond konden we niet beter hebben. Helaas is dat niet zo goed op de foto's te zien, maar het was een en al paarse heide. Een stukje Veluwe zullen we maar zeggen.

Na gevoerd te hebben konden we plaats nemen in de royale hut. En dan is het wachten geblazen op wat komen gaat. Het was niet zoals we gehoopt hadden. Veel minder soorten dan tijdens ons eerste bezoek aan deze hut. Toch willen we niet klagen, want de eekhoorntjes deden hun spel, de buizerd kwam langs en of het geluk ons gezind is, de ijsvogel hebben we ook nu meerdere malen mogen aanschouwen. Naast de talloze koolmeesjes maakte dit de dag toch goed. Ook nu beginnen we eerst met de speelse eekhoorntjes.








Natuurlijk de vogel waar het eigenlijk bij een hoop mensen om draait, de ijsvogel. Zijn aanwezigheid maakt je dag goed, of je nu veel of weinig ziet, het zijn juist die kleine momentjes. De vissen die gevangen werden zijn niet groot, dus af en toe werd er een soort kreeftje gepakt.








De overige vogels die we gezien hebben waren niet super bijzonder, maar het aantal verschillende soorten wat je op de dag meekrijgt bepaald wel of je de locatie goed vindt of niet. Wij hebben eerder een hele grote verscheidenheid gezien bij deze hut. Dat het nu iets minder was maakte ons niet minder blij. Ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar deze hut nogmaals zullen bezoeken.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten