Pagina's

zondag 31 januari 2021

Buidelmees

Het gaat ons de laatste tijd voor de wind. Dit weekend zijn we richting Zoetermeer vertrokken. Het was koud met een gure wind, maar dat weerhield ons er niet van even flink door te stappen. De auto hadden we aan de rand van het gebied geparkeerd en dat was maar goed ook. Mensen die de auto op een plek parkeerden waar het niet mocht werden bekeurd. Vanaf de kleine parkeerplaats was het meteen raak, de torenvalk. Niet één, maar meerderen vlogen boven het gebied. 












Vanuit het riet zagen we steeds wat kleine vogeltjes wegvliegen. In eerste instantie was het de rietgors. Een stukje verderop bleef een andere fotograaf even stilstaan bij een stuk riet en richtte zijn lens op het riet. Nieuwsgierig als dat we zijn besloten we even polshoogte te nemen. We werden geattendeerd op twee kleine vogeltjes, de buidelmees. Mooi van kleur. Gezien de felle kleur weten we zeker dat het een man is geweest. De andere een vrouw of een jonkie. Uiteindelijk voegden zich nog een paar fotografen zich bij ons en was het wachten totdat de meesjes wat beter in beeld kwamen. Ze zaten vooral verscholen in het riet en dat gaf niet het allermooiste resultaat. Eenmaal weggevlogen kwamen ze regelmatig weer terug naar dezelfde plek.










De buidelmees komt volgens de site van de Vogelbescherming niet meer in grote getale voor in Nederland, dus ik denk dat we weer een mooi exemplaar kunnen toevoegen aan onze lijst. Het was te koud om heel lang te blijven, dus waarschijnlijk zullen we in de aankomende periode nogmaals die kant op gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten