Pagina's

vrijdag 29 april 2022

Gele kwikstaart Driemanspolder

De Driemanspolder in Zoetermeer is de ideale plek voor de gele kwikstaart. De laatste tijd werd hij daar dan ook regelmatig gespot. Voor ons de gelegenheid om weer eens terug te gaan naar dit gebied wat pas sinds 2020 is geopend. Het is een gebied wat nog steeds in ontwikkeling is, maar inmiddels hebben een hoop vogelsoorten hun weg naar dit gebied al gevonden. Eenmaal aangekomen zagen we een vogelclub al turend naar het water staren. Zoekend naar de geoorde fuut. Er zouden meer dan 30 stelletjes in de Driemanspolder zijn gespot. Na navraag gedaan te hebben bleek dat ze inderdaad deze stelletjes gespot hadden, echter zaten ze te ver weg om nog redelijk gefotografeerd te worden. Dus konden we onze camera's richten op de gele kwikstaart. Met een fel gele kleur kon je dit vogeltje niet missen.










Uiteraard leent het gebied zich ook voor vele andere soorten. Welke wij nog meer hebben kunnen fotograferen zijn de kolganzen (met jongen), de kleine plevier, van ver de geoorde fuut, de normale fuut, tureluur, rietgors en een andere bijzondere vogel, het bokje. Het bokje is familie van de snip, de kleinste wel te verstaan. Zijn schutkleur is zo goed dat je hem nauwelijks kunt zien tussen de takken en struiken. Wij zagen hem vooral slapend. 

Kolgans

Jongen van de kolgans

Geoorde fuut

Tureluur

Fuut

Kolgans

Kleine plevier

Kleine plevier

Rietgors

Tureluur

Bokje (crop)

Verder hebben we nog wat foto's van de lepelaars uit Delftse Hout en een jong vosje uit de Amsterdamse Waterleidingduinen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten