Pagina's

vrijdag 1 april 2022

Kalmthout

Het feit dat maart het goed zou doen bij de hutten van Glenn Vermeersch heeft ons doen besluiten om op het allerlaatste moment een vrije hut bij hem te huren. Het werd hut 7. Met slechte ervaringen in ons achterhoofd hoopte we dit keer op betere tijden. Na het vroege opstaan reden we richting het huis van Glenn om daar de sleutel en voer op te halen. Eenmaal bij het bios aangekomen moesten we nog circa een km lopen om de hut te bereiken. Eenmaal geïnstalleerd startte de dag donker met hoge ISO waardes en de standaard bosvogels. De poel voor de hut zat vol met kikkers en padden. Die hebben een behoorlijke afstand moeten overbruggen om daar te komen. De eerste uurtjes was het dus kikkers en padden fotograferen, roodborstje, pimpelmees, koolmees en heggemus. Daarna kwam het zonnetje langzaam door waardoor we met het zonlicht konden spelen en de kikkers in een gouden gloed konden fotograferen. Laten we daar mee beginnen. In het begin denk je dat de kikkers en padden allemaal hetzelfde zijn, maar als de zon goed doorkomt en je bekijkt de foto's op een groot scherm, dan is er een behoorlijke variatie in kleur en soort. Ongetwijfeld zullen ze allerlei namen hebben, maar die laat ik maar even voor wat het is.



















Naarmate de ochtend vorderde kwam de eekhoorn. Altijd een schattig beestje om te fotograferen. Schuw waren ze zeker niet en kwamen dan ook regelmatig terug om voor de camera de nootjes en dergelijke op te peuzelen.







Op een gegeven moment kregen we het gevoel een dergelijke dag eerder meegemaakt te hebben. Maar daar was de verrassing van de dag. De keep die af en toe mooi poseerde en zich meerdere malen liet zien en in diezelfde periode kwam ook de sijs.











Eindelijk hadden we waar we op hoopten. En natuurlijk hadden we graag de goudhaan voor onze lens gekregen, maar we waren al tevreden met deze soorten. De rest van de dag was het een komen en gaan van de reguliere bosvogels. Vooral de roodborstjes kwamen in grote getale. Verder kwamen de koolmeesjes, vinken, pimpelmeesjes, Vlaamse gaaien, grote bonte spechten, boomklevers, zanglijsters, heggemussen, merels, winterkoninkje en de tjiftjaf.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten