Pagina's

vrijdag 24 oktober 2014

Eindelijk weer eens op pad

Vreselijk hoe lang het herstel duurt van een simpele knieoperatie. Voor je het weet kun je 6 weken geen wandeltochten meer maken. Afgelopen zaterdag was dan eindelijk het moment waarop ik het weer wilde proberen. Camera's in gereedheid gebracht en het voorstel van Marianne om de AWD te bezoeken werd unaniem aangenomen. Het is bronsttijd in de AWD. Het weer was voor deze periode zeer goed te noemen. Vooraf afgesproken dat we de wandeltocht niet al te lang zouden maken, maar in de AWD vergeet je de afstanden en vergeet je de steken in je knie. Zo begonnen we bij ingang de Oase. Op de parkeerplaats aangekomen schrokken we ons rot. Het was heel erg druk en de auto moest zelfs aan de andere zijde geparkeerd worden. Na een lekkere bak koffie met appeltaart hebben we uiteindelijk zo'n 8 km gelopen. De mannen waren in topvorm en de vrouwtjes werden opgejaagd. Dit is de AWD.

Op de vlucht voor de mannen .....
..... maar in dit geval 1 man
Ook wij werden gade geslagen
Terwijl wij wachten op een eventueel gevecht .....
..... vond deze het allemaal wel prima
Wat zijn ze weer mooi!
Toch wel vermoeiend zo'n dag
En dus gaan ze er maar bij liggen
De mensen bekijken of ze niet te dichtbij komen
Een foto en profil laten maken .....
..... om vervolgens in diepe slaap te geraken
Natuurlijk zijn we niet alleen voor de herten in de AWD. Dit gebied heeft nog zo veel meer te bieden en dus werd het tijd om de rest te onderzoeken. Wat is er makkelijker dan bij de bomen op zoek te gaan naar paddenstoelen. Daar hebben we er wel een aantal van gevonden.

Zwavelkopje?
Grijsbruine grasmycena
Judasoor
Pruikzwam
Tijdens het lopen kom je nog veel meer tegen. Een hoop mensen blijven lang op één plaats zitten om het moment af te wachten. We hebben het wel eens geprobeerd, maar na een uur gaat het kriebelen aan ons zitvlees en willen we toch echt weer verder om meer te zien van het gebied waar we op dat moment zijn.

Ganzentrek
Spinnenweb met tegenlicht
Het oogt gewoontjes maar met de zon erop is zelfs mos mooi om te zien
Koolmeesje geniet van de besjes
Mos in close-up
Drone boven de AWD
Met deze wandeltocht hopen we onze reeks wandeltochten weer op te pakken. Helaas zit het weer op dit moment niet zo mee. Rond het huis zijn echter ook mooie opnames te maken. In de afgelopen tijd hebben ook wij dat gedaan. Tot twee weken geleden werden er bij ons zelfs nog nieuwe koeten geboren.Nederland is mooi, maar soms wil men te ver rijden om dat moois te zien. Voorlopig gaan we weer genieten.

1 opmerking:

 1. Mooie gevarieerde serie Rene.
  Ben toch wel benieuwd naar die drone. Waarom was die daar?
  Gewoon spelen of de boel in gaten houden?

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen