Pagina's

donderdag 18 juni 2015

De Oase

Het is doordeweeks. Je bent op je werk en kijkt af en toe naar buiten. Je ziet een stralend zonnetje en denkt al aan zaterdag. Waar zullen we zaterdag heen gaan? Donderdag 27 graden, vrijdag 28 graden. Dat moet goed gaan. Maar de weergoden willen het anders. De zaterdag begon donker en koud en dan moet je beslissen of je ver wilt gaan rijden of toch maar weer dichtbij. De AWD is dan een goede uitvalsbasis. En daar is helemaal niets vervelends aan. Op naar ingang de Oase. Nu maar hopen dat het weer wat beter wordt. En dat werd het. Ondanks de wind was er geregeld zon. Niet extreem warm, maar net lekker genoeg om geen jas aan te hoeven doen. Na de showcase van vorige week hoop je ook dit keer weer leuke plaatjes te kunnen schieten. Een goede lens is alvast het halve werk, maar uiteindelijk moet je toch nog een hoop zelf regelen. De natuur liet zich van haar goede kant zien en ditmaal waren het de dieren die ons goed gezind waren. Het mooiste is toch wel de vos. Nu eens niet bij de vossenhut, maar heel ergens anders.

Heftig zoekend naar eten
Even uitrekken .....
..... en doen alsof je heel gevaarlijk bent
Maar waar ben je nu op zoek naar?
En profil
En dan wil je weten waar de vos op zoek naar is. Terwijl we positie nemen krioelt het onder ons van de net uitgekomen kikkertjes. Met duizenden tegelijk willen ze maar 1 ding ..... naar het water! Dan moet je uitkijken dat je ze niet vertrapt, want geloof me ze zijn heel klein. Voor de vos een heerlijke lekkernij, want ze springen zo maar in zijn bek. Op de foto's zie je nog duidelijk het zwarte staartje.
En zoals eerder vermeld kwamen we nog wat kleine spinnetjes tegen die je normaal gesproken over het hoofd zou zien. De tweede spin is volgens mij een Groen Kaardertje. Verder nog wat andere insecten zoals de St. Jacobsvlinder en een libelle.

Als de zon dan meer gaat schijnen, laten ook andere dieren zich zien. Zo is daar het kwikstaartje en zien we een hoop slakken die schijnbaar ook genieten van de warmte. Ditmaal was ook het vingerhoedskruid volop aanwezig. Overigens nog nooit zo veel gezien in de AWD. Meneer kikker probeerde zich te camoufleren middels een blaadje op zijn kop.


En dan ontbreekt er eigenlijk nog 1 dier. De herten. Naarmate het warmer werd lagen ze heerlijk te genieten, maar ondanks dat waren ze ook heel alert. Vanuit de verte houden ze je in de gaten en dan is een telelens geen overbodige luxe. Het hoogtepunt was toch wel een aantal jonkies die zonder moeder in de buurt bij diverse bomen verscholen lagen en niet bang voor ons waren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten