Pagina's

zondag 20 september 2015

Een mooie (vakantie) tijd

Voor de vakantie de Canon 70D aangeschaft. Een geweldige camera die zeer geschikt is voor de nieuwe 100-400 lens. Dezelfde vakantie en het slechte weer zorgde er voor dat we een tijdje geen blog konden plaatsen. Gelukkig gaf dat ons wat tijd om een aantal natuurrijke vakantiefoto's te selecteren. De foto's zijn genomen op Schiermonnikoog en in Frankrijk (Bèlves Dordogne). Daar was het in beide gevallen wel mooi weer. Dat is ook te zien aan de mooie luchten die gefotografeerd zijn. Verder zijn we de afgelopen week in de AWD geweest. Het was droog en lekker warm. De hertjes waren in grote getale aanwezig en we hebben nog even de vossenhut bezocht. Zielig om te zien dat een aantal vossen mank loopt. Naar horen zeggen zijn ze aangereden door vrachtauto's. Tijdens de stortbuien die onze wandeltochten bemoeilijkten hebben we diverse blogs bezocht en wederom genoten van de gemaakte foto's. De meeste blogs bezoeken we regelmatig, zeker als het regenachtig is. Ook doen we ideeën op voor onze volgende fototocht. Vanaf nu hopen we die wekelijks te kunnen oppakken. Als het droog is gaan we zeker weer op pad.

Schiermonnikoog
Een van de waddeneilanden in de provincie Friesland en qua inwonersaantal de kleinste gemeente van Nederland. Ondanks het toerisme heerst er een oase van rust. Goed voor de zeehonden en goed voor de natuur. Tijdens de reis is in Drenthe de draaihals gefotografeerd. De draaihals is familie van de specht en is een zeldzame bedreigde broedvogel, welke op de rode lijst staat van vogelbescherming Nederland.

Zeehonden
Een prachtig en zonnig tafereeltje
Avondrood
Draaihals
Draaihals en profil (crop)
Frankrijk (Bèlves, Dordogne)
Warm, vogels, insecten, rust en oud zijn woorden die te binnen schieten. Hier is onder andere de zwarte specht gefotografeerd. Tevens de groene specht gespot, echter was de afstand zo groot dat hij nauwelijks in het (foto)vizier kwam. Uiteraard ook hier herten, vlinders en salamanders.
Pyjamawantsen
Vruchtenschildwants
Vruchtenschildwants
Zwarte specht
Achterna gezeten door .... de hond
Ook de kleintjes vechten al
Regen en zonneschijn
"Somewhere over the rainbow"
De salamanders. Sommige waren klein, sommige een stuk groter. Op de foto is nauwelijks het verschil in grootte te zien, maar verschil was er wel degelijk, ondanks dat ze erg veel op elkaar lijken.
Amsterdamse Waterleidingduinen
In de laatste sessie de foto's uit de AWD. Zoals gezegd, lekker weer en veel hertjes. Nog even en dan is het weer tijd voor het burlen. Hoewel sommige mensen zeggen dat er niet zo veel mannetjes meer zijn. Of dat waar is valt nog te bezien. Aan het einde van de wandeling zagen we een aantal hele grote paddenstoelen. Ook hier zeggen we dat je ze gezien moet hebben om te geloven dat ze echt zo hoog als je arm zijn. Omdat we nogal van het struinen zijn stonden deze beschut en waren ze volledig intact.Puttertje (voertijd)
Puttertjes
Vliegenzwam
Koraalzwam (niet in de AWD genomen)

Zo hoog als je arm
Van onderen gefotografeerd
Tot slot de vos. Ondanks dat er nog een enkele wilde rondloopt zijn het toch vooral de bijna tamme die men het meest fotografeert. Eigenlijk is dit niet wat je wilt, niet spannend genoeg, maar op één of andere manier trekt het toch om alsnog wat foto's te maken.3 opmerkingen:

 1. Hai Rene,

  Prachtige serie foto's, waarbij vooral de tweede foto van de draaihals eruit knalt. Dat is toch een supermoment met zo'n mooi laag standpunt. Ook extra mooi zijn de vechtende reeën. Jullie hebben in ieder geval genoeg gezien.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo René, bedankt voor je bezoek op mijn blog ;-)Ik was nieuwsgierig en heb je blog even opgezocht...Nou ik ben niet teleurgesteld. Wat een super gave foto's!
  topklasse, genieten hoor.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo René,
  Prachtige foto's. De Dordogne is een heerlijk vakantie gebied. Een dingetje... de bessenwants is een vruchtenschildwants - Carpocoris. Er zijn verschillende soorten, die sprekend op elkaar lijken.
  Groeten, Thijs

  BeantwoordenVerwijderen