Pagina's

zaterdag 7 januari 2017

Blijdorp 2016

Laten we beginnen met een ieder die onze blog wel eens leest of volgt een Gelukkig en Gezond 2017 toe te wensen. Helaas is 2017 niet zo goed begonnen qua kou en regen, We hebben echter 2016 nog wel goed afgesloten met een bezoek aan Blijdorp. En in de laatste maand was het nog redelijk weer. Sterker nog, de dag dat we naar Blijdorp gingen scheen zelfs de zon, maar was het wel behoorlijk fris. We hadden vrij kaartjes, vandaar onze keuze. Uiteraard kunnen we niet alle dieren laten zien, maar het was toch wel leuk om zo vlak bij huis daar weer eens heen te gaan. De buitenfoto's hadden nog een soort mysterieus tintje. De kou en de zon gaven al wat mooie plaatjes, want de waterdampen stijgen op door de warmte van de zonnestralen. En laten we daar maar mee beginnen. Aan het begin van het park zien we ijsberen en prairiehondjes.

Vervolgens is Amazonica aan de beurt, de vlindertuin. Ik weet niet of dat zo verstandig was, want je zweet daar als een otter vanwege de tropische temperaturen. Op een gegeven moment hield ik het niet meer uit en was mijn shirt helemaal nat. Ondanks de kou toch maar even mijn jas uitgedaan om bij te komen. Binnen was het mooi, met talrijke vlinders. Genoeg soorten om je over te geven aan fotografie. Echter, onze lenzen waren het eerste uur niet condens vrij te krijgen en dus was het wachten totdat de lens eindelijk gewend was.
Vervolgens sta je weer buiten. Zoals gezegd met een nat shirt, hopende dat je geen kou vat. Het werd tijd voor de olifanten, de stokstaartjes en natuurlijk de leeuw en de tijger. De twee laatstgenoemden waren alleen vanachter glas te fotograferen, maar volgens mij zijn ze goed gelukt. Uiteraard waren er nog andere dieren zoals een zwijn en de krokodil.


Als je een dierentuin bezoekt dan hoop je ook mooie vogels te zien. Helaas, door de vogelziekte in ons land waren de vogels niet voor het publiek toegankelijk. Jammer, want in principe kom je daar toch ook voor. Zo waren er ook kooien leeg. Ditmaal hadden wij vrij kaartjes, maar tegenwoordig zijn de toegangsprijzen behoorlijk hoog en dan baal je als het zo leeg is of je ergens niet naar binnen mag. Gelukkig waren er genoeg buitenvogels die hetzij als bezoeker, hetzij als bewoners aanwezig waren. Een selectie:Na een halve dag ben je dan eigenlijk wel door het park heen en is het al weer bijna tijd om een weekje op vakantie te gaan in een huisje vlak bij Apeldoorn. Een mooi park in de natuur en voor je het weet heb je een vogel die je nog niet eerder bent tegengekomen, de groene specht. Tel daar nog wat paddenstoelen bij op en het jaar 2016 werd goed afgesloten.
Dan zijn we aangekomen bij het einde van deze blog. Laten we hopen dat het weer wat beter gaat worden, zodat we onze wekelijkse wandelingen kunnen voortzetten. In eerste instantie ziet het er niet naar uit dat er snel verbetering gaat komen, vandaar dat we voor het eerst in onze wandelcarrière een vogelhut gaan huren. Veel plezier en maak er een mooi jaar van!

2 opmerkingen:

 1. Hoi René,
  Schitterende foto's uit een voor mij zeer bekende dierentuin.
  Mooi hoe je al deze verschillende dieren hebt weten te fotograferen.
  Dat portret van dat prairiehondje en ook die vlinders heb je heel mooi te pakken. Het is wel erg warm daar in die vlindertuin, maar je resultaten zijn super.
  Die groene specht is ook fantastisch om te zien, maar die had je ergens anders genomen las ik.

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verslag. De dieren die jullie in Blijdorp hebben gefotografeerd zijn ook wel mijn favorieten. En wat leuk dat daar ook eidereenden zitten, dat wist ik niet. Binnenkort toch maar een keertje gaan, heb het nieuwe leeuwenverblijf nog steeds niet gezien. En dan jullie vakantie......de groene specht, echt super. Zwammetjes zijn ook mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen