Pagina's

woensdag 1 februari 2017

Korte wandelingen

We willen zo graag wandelen en fotograferen, maar op momenten is er de kou en het druilerige weer die ons aan de kant houden. En met die kou wordt het nu meer een korte dan een lange wandeling. Foto's nemen laat dan ook langer op zich wachten dan dat we zouden willen. Toch zijn we wel op pad geweest, maar zoals gezegd in de buurt van onze woonplaats. Met dit weer heeft het ook niet zo veel zin om ver te rijden. Vorig weekend zijn we onder andere naar Hoek van Holland geweest in de hoop een zeehond te treffen en dat is gelukt. De zeehond liet zich alleen redelijk ver uit de kust zien. Mede door de verscheidenheid aan meeuwen en andere kleinere vogels konden we er toch een redelijke dag van maken.
Bij de rotsblokken langs de pier was een verscheidenheid aan meeuwen aanwezig. Het opspattende water zorgde soms voor grappige tafereeltjes als de vogels zichzelf behoeden voor het weggespoeld worden. Omdat we ook wel eens willen weten wat er nu zoal in Nederland aan meeuwen aanwezig is, heb ik gezocht op internet. Naar wat ik begrijp zijn er in Nederland zo'n 24 soorten meeuwen, waarvan de meest voorkomende de kokmeeuw en de zilvermeeuw zijn. 


Jonge zilvermeeuwen en de grote burgemeester?

Kokmeeuw
Zilvermeeuw
Kokmeeuw

Naast de meeuwen waren er natuurlijk ook de kleinere strandvogels. Ditmaal in mindere mate aanwezig, maar volop in beweging. Zelfs het roodborstje was op het strand aanwezig.Sommige wandelingen sluit je af met mooie landschapsfoto's. Zo ook in ons geval. De mooie ondergaande zon met een schitterende rode gloed of een schemeravond. En wat te denken van de bolvormige ijsklompen (laatste foto) die tijdens de kou ontstonden.In de afgelopen tijd zijn we niet alleen naar Hoek van Holland geweest, maar zijn we ook gaan vogel spotten in Zoetermeer. Vanwege de kou bleven we in eerste instantie in de auto, maar op aanraden van mede fotografen wisten we een plekje waar uilen verblijven. Jammer genoeg zitten ze in bomen met veel takken, maar heel af en toe schuiven ze een stukje op en gunnen ze je een blik waardig. We hopen ze binnenkort nog eens te fotograferen met hopelijk vrij beeld.Bedankt voor het bekijken van onze blog en laat gerust eens een berichtje achter. Wellicht zijn er mede bloggers die nog goede ideeën voor ons hebben waar te fotograferen in Zuid-Holland. Uiteraard kan dit via een persoonlijk mailtje, want we begrijpen heel goed dat niet iedereen zit te wachten op het prijs geven van goede locaties. In ieder geval bedankt voor de moeite en tot een volgende keer.

3 opmerkingen:

  1. Great series of pictures. Ruddy Turnstones are among my favourite shorebirds. I am happy to have discovered your blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's. Die uilen zijn leuk, en Zoetermeer is niet zo ver van Leiden (alleen moet je ze dan ook nog maar even kunnen vinden tussen al die bomen en takken). Hoek van Holland heeft ook wel wat te bieden op vogelgebied. Is een beetje zoals Scheveningen (Noorder en zuider havenhoofd). Tip voor het voorjaar: Polders Poelgeest tussen Oegstgeest en Warmond.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen