Pagina's

donderdag 27 september 2018

De zandhagedis

Net voor de vakantieperiode besloten we nog een keer de AWD te bezoeken. Op zoek naar de zandhagedis, want de zon was volop aanwezig. Vlak bij de ingang was het even zoeken geblazen, maar al gauw hadden we er één in zicht. We waren echter niet de enige die besloten hadden de zandhagedis te fotograferen en na wat foto's te hebben genomen gingen we toch maar op pad. Of we hem nog tegen zouden komen was dus even afwachten. Aan het einde van de middag hadden we geluk. De zandhagedis heet niet voor niets zo en voor we het wisten stonden we er op bijna één. Geschrokken probeerde hij zich in het zand te verschuilen, echter niet voordat wij nog een aantal mooie foto's konden nemen.









Verder hebben we nog een groot aantal spechten gezien. Weliswaar de bonte specht, maar we kregen het idee dat er een hele familie aanwezig was, zowel in het open veld, spelend in de lucht als in de bomen (bos). Na het nodige sluipwerk konden we ook deze op ons lijstje van die dag zetten.






Een zonnige dag vraagt om libelles. Deze zijn we uiteraard ook tegengekomen. De grotere, dus geen juffers, blijven vragen om foto's. Helemaal stilzitten is er niet bij, dus een snelle sluitertijd is wel nodig bij deze insecten.





Uiteraard heeft de AWD nog veel meer in petto, maar we zijn tevreden met het resultaat. Jammer dat er maar zo weinig vlinders aanwezig waren. Een mooie foto van de herten zorgt voor een compensatie. 23 september is de herfst begonnen. Dan wordt het weer paddenstoelentijd. Benieuwd wat we gaan tegenkomen.





2 opmerkingen:

  1. mooie serie van de zandhagedis, zeker de foto's in het zand, prachtig. Ook een paar leuke foto's van de spechten, lekker in actie. Jammer dat je niet veel vlinders zag, misschien toch niet het juiste moment voor vlinders, ik was er eind juni, toen waren het er heel erg veel.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie serie ook al heb je niet veel vlinders gezien
    er was ruim voldoende om te fotograferen.
    De zandhagedis, de reeën ik zou ze heel graag
    voor de lens krijgen.

    Nog een fijn weekend, Erica

    BeantwoordenVerwijderen