Pagina's

maandag 10 augustus 2020

Fotohut

We hebben weer eens een bezoek gebracht aan een fotohut. Mensen die de setting kennen weten ongetwijfeld om welke hut dit gaat. Dit was er een om in te lijsten. Heel veel verschillende soorten vogels gezien. Als je als toetje dan ook gedurende de dag meerdere malen de ijsvogel te zien krijgt kunnen we niets anders als lof hebben voor deze hut. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de periode in het jaar. Het is niet altijd zo mooi en vol met vogels. De setting van deze hut mag je aanpassen naar eigen inzicht. Aangezien dit de eerste keer was heeft de eigenaar geholpen. Foto's zeggen meer dan een verhaal, dus laten we maar beginnen met de eekhoorns. Ook deze lieten zich gedurende de dag zien.









Verder kwam er een grote verscheidenheid aan kleine tot middelgrote vogeltjes langs zoals de koolmees, pimpelmees, zwarte mees, roodborst, lijster, sijs, appelvink, vink en nog een aantal soorten. Hieronder een selectie.



















Uiteraard mag de specht niet ontbreken. Met meerdere tegelijk, alleen of met andere soorten geeft dat mooie plaatjes. Toegegeven dat ze bijna wel bij iedere hut te vinden zijn en niet meer zo uniek zijn als dat wij ze in het begin hebben gefotografeerd.







De aanwezigheid van de buizerd was ook niet geheel onaardig. Soms kwamen ze te pas en te onpas. Was je net weer een soort aan het fotograferen, komt de buizerd langs. Dan is het even stil met vogels. De buizerd is echter zo indrukwekkend dat je talloze foto's blijft maken.







En zoals gezegd was het een hele verrassing dat de ijsvogels zich meerdere malen heben laten zien. Natuurlijk lees je dat ze aanwezig kunnen zijn en natuurlijk lees je andere blogs van mensen waarbij hij zich niet liet zien. En als je in het logboekje kijkt in de hut zie je dat ie een aantal dagen niet geweest is. Dan kun je alleen maar hopen. In dit geval hadden wij heel veel geluk. Nu vakantieperiode, dus op naar de volgende hut. Hut nummer 8 van Glenn Vermeersch. En met in ons achterhoofd eind augustus nogmaals deze hut. We worden verwend!






1 opmerking:

  1. Wat een mooie serie, veel gezien zeg. En niet alleen vogels, inclusief buizerd....en ijsvogel. Ook dat schattige eekhoorntje. Echt super leuk. Ik hoop in het najaar weer naar een foto hut te gaan...Corona heeft veel plannen van mij omver geschopt
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen