Pagina's

zondag 13 september 2020

Kalmthoutse heide

Onlangs zijn we nog een keer naar de Kalmthoutse heide gegaan. Het was in de wat slechtere periode qua corona in België. Het gebied waar wij naar toe gingen had geen code oranje en dus konden we ongestoord genieten van de natuur aldaar. We gingen voor een hut van Glenn, echter was de ochtend met opgaande zon over de heide zo mooi dat we daar de betere landschapsfoto's hebben kunnen maken. Het begon al onderweg waar we stopten om de opgaande zon over een boerenlandschap te fotograferen. De hut zelf was te donker alsook de plek zelf. Er was niet zo veel te zien, behalve ontzettend veel padden. Dit is de 2e hut die we van Glenn gehuurd hadden en hoe graag we het ook anders gezien hadden, het viel eigenlijk weer wat tegen. Niet dat iemand daar iets aan kan doen, maar soms schept een hut een hoop verwachtingen. Als je dan thuiskomt met nagenoeg alleen maar foto's van padden, dan is het geen geweldige dag geweest. De zon over de heide maakte dat gelukkig goed. Bij de eerste twee foto's kwam de zon nog niet over de bomen en was het redelijk mistig.










Ondanks de mooie locatie waar we het laatste gedeelte met Glenn mee konden rijden, hadden we een te hoge verwachting van wat we zouden zien. Natuurlijk hebben we wat vogels gezien maar de grootste tijd was het staren naar padden die wespjes probeerden te pakken met hun tong. Zeer moeilijk om vast te leggen, zeker bij weinig licht. 












De vogels die we hebben gezien waren ook niet van het bijzondere kaliber. Eigenlijk heb je ze allemaal wel eens voorbij zien komen, zeker als je al zolang fotografeert als wij. De foto's laten ook daadwerkelijk de aantal verschillende soorten zien. Meer dan dat was er niet. Zo hebben we het over de kuifmees, het roodborstje, de Vlaamse Gaai, het koolmeesje en de groenling









Geen opmerkingen:

Een reactie posten